Hoe je partner te vertellen dat je wilt scheiden.

Het ondenkbare is gebeurd, je wilt scheiden van degene met wie je ooit zo gelukkig bent getrouwd/gaan samenwonen. Je hebt er lang over nagedacht, misschien ben je zelfs met je echtgenoot in relatietherapie geweest. Je hebt alles afgewogen, de voors en de tegens, de consequenties voor jezelf, je echtgenoot, voor je kinderen. Je beseft dat de toekomst moeilijk en ongewis zal zijn, maar je conclusie is keer op keer hetzelfde en nu is het onomkeerbaar voor je, je wilt scheiden. Alleen moet je het nu nog vertellen, je ziet er als een berg tegenop, maar het moet gebeuren, want je wilt scheiden.

 

Scheidingsmelding

Het gesprek waarin je aan je echtgenoot vertelt dat je wilt scheiden en uitlegt waarom wordt de scheidingsmelding genoemd. De scheidingsmelding is het negatief van het huwelijksaanzoek. Hiermee wordt de beëindiging van het huwelijk daadwerkelijk in gang gezet. Een goede en duidelijke scheidingsmelding biedt geen garantie dat de scheiding zonder strijd kan worden afgewikkeld, maar kan daarbij wel helpen.

meer lezen 3 Berichten

Dag van de scheiding - 9 september 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9 september 2016 vragen de advocaten van de vFAS aandacht voor 'echtscheiden'

Gratis scheidingscheck tijdens 'Dag van de Scheiding', ook bij Larooij Advocatuur

 

De laatste jaren is het onderwerp 'echtscheiden' volop in het nieuws. En dat is niet voor niets, want één op de drie huwelijken strandt, zo blijkt uit de cijfers van het CBS. In het Vathorst zou zelfs één op de twee huwelijken het niet redden. Daarom heeft de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators, kortweg vFAS genoemd, de jaarlijkse 'Dag van de Scheiding' in het leven geroepen. Tijdens de 'Dag van de Scheiding', die dit jaar op 9 september plaatsvindt, kan eenieder de meer wil weten over dit onderwerp vrijblijvend terecht bij één van de kantoren die zijn aangesloten bij de vFAS, dus ook ook bij Larooij Advocatuur. Van 09.30 uur tot 16.00 uur kunt u bij mijn kantoor aan de Utrechtseweg 102 te Amersfoort binnen lopen (ook zonder afspraak) voor een vrijblijvend gesprek of advies.

 

meer lezen 0 Berichten

Gescheiden en verschil van mening over de schoolkeuze van de kinderen, wat nu?

Kinderen opvoeden is een enorme verantwoordelijkheid, waarbij je als ouders zo af en toe verschillende opvattingen kunt hebben over wat het beste is voor je kind. Binnen een relatie kan uitvoering van gedeeld ouderschap soms al strijd opleveren. Zolang ouders nog getrouwd zijn of samenwonen zullen zij echter in gezamenlijk overleg tot een oplossing moeten komen. Als ouders gescheiden zijn, lukt dat soms niet meer en kan het zo zijn dat een van de ouders zich tot de rechter wendt. 

 

meer lezen 0 Berichten

Samen kinderalimentatie vaststellen? Neem kennis van de Tremanormen.

Alle ouders betalen kinderalimentatie, alleen de meeste staan daar niet bij stil. Kinderalimentatie is immers niets anders dan de (bijdrage in de) kosten van de opvoeding en verzorging van de kinderen. Dat doet elke ouder die met kinderen samenwoont automatisch. Het wordt pas iets om over na te denken als een ouder niet meer (de hele tijd) met de kinderen samenwoont, bijvoorbeeld door een echtscheiding.

 

 

meer lezen